Lokal kvalitet från Göteborg

I Göteborg har vi möjligheten att köpa riktiga lokaltillverkade solskydd. I Partille utanför Göteborg tillverkas Riviera olika solskydd. Dessa håller mycket hög kvalitet. Tillverkaren vet vad som krävs av solskydd här på västkusten.

Svenskt solskydd = hög kvalitet

I Sverige har vi ett stort fokus på hög kvalitet. Konsumenterna ställer höga krav, men samtidigt finns ett stort intresse hos tillverkarna att tillverka riktiga kvalitetsprodukter.

Västkustskt klimat innebär en stor utmaning

Vi har ett klimat som innebär stora utmaningar för den som tillverkar solskydd. Solskyddet ska tåla skiftande väder och långa soldagar, men också hög luftfuktighet och salt i luften – särskilt i Göteborg och på västkusten. Om man själv bor i det här klimatet, så vet man mycket väl vilka påfrestningar som en markis måste tåla.

Markisväv av hög kvalitet

markisvävI Borås finns företag Sandatex som tillverkar markisväv och utomordentlig kvalitet. Deras markisväv är av spinnfärgad akryl. Akryl har i tester visat sig vara mycket mer hållbar än polyester, som man ofta finner i billigare markiser.

Spinnfärgad innebär också en ökad hållbarhet. Spinnfärgad innebär att tråden färgas redan innan den den spinns till tråd och vävs. Detta innebär att färgningen sitter på djupet. Alternativet är tryckta vävar, vilket är mycket vanligt. Här sitter färgningen bara på ytan. Jämför med en frukt som har samma färg rakt igenom, eller en frukt, som bara har ett färgat skal – exempelvis päron.

Markisväven är dessutom impregnerad med den senaste nanotekniken. Nanoteknik innebär enkelt förklarat teknik som sysslar med mycket små saker (sådant som kan mätas i nanometer – miljardelsmeter). Detta innebär alltså en teknik som impregnerar väven på en mycket detaljerad nivå, vilket också ger en god hållbarhet.

Viktigt med konstruktionen

När det gäller olika solskydd, är det också mycket viktigt med konstruktionen. Metall måste vara rostfri, så inte konstruktionen rostar ihop på den salta västkusten. Även annars är det viktigt att mycket fokus läggs på en stadig konstruktion. Alla vill att deras solskydd ska hålla länge och då är det bra att satsa på hög kvalitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *