Andra solskydd i Göteborg

Det finns naturligtvis andra typer av solskydd. Exempelvis det traditionella parasollet, utstickande tak och plank.

parasollParasoll

Alla har vi någon gång suttit under ett parasoll. De finns på uteplatser, balkonger och uteserveringar. Det är ett vanligt och förhållandevis billigt skydd mot solen.

Samtidigt är parasollet på många sätt lite opraktiskt. Det ger visserligen skugga, men skuggan är vanligen ganska liten, jämfört med en markis. Dessutom måste du ha en stor tyngd i botten, som tar plats på uteplatsen. Att flytta runt på parasollet är bökigt, samtidigt som den erbjuder ett billigt och enkelt solskydd.

Utstickande tak

Många hus har en bit tak som sticker ut och på så sätt ger en skyddad plats. Du kanske har en veranda med tak, eller ett tak som skyddar en bit av uteplatsen. Här under är du skyddad mot regn och sol, men du har inga möjligheter att reglera detta, utan allt avgörs helt av vädret.

Solsegel

Solsegel är ett modernt solskydd – ett segel som helt enkelt kan hissas vid behov över uteplatsen. Det finns mycket billiga solsegel på marknaden, men då får du mer eller mindre bara själva seglet och det är fästningen som kan vara komplicerad. Du behöver fästa seglet ordentligt för att det inte ska flyga iväg, eller skada någon. Däremot går det att ta ner och upp relativt enkelt.

Andra alternativ

Vi människor är fiffiga när det gäller att skydda oss mot naturens element. Vi hittar vind och solskydd på en massa olika ställen. Ett plank kan utgöra både skydd mot vind och sol. Likaså kan ett träd på tomten ge en behaglig skugga att vila under. Ett inglasat uterum, ger stora möjligheter i och med att glaset skyddar mot blåst, så att man kan använda mycket enkla solskydd (exemplevis olika typer av rullgardiner) för att sedan skydda sig mot solen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *